Ridning och körning


Om du är ute på turridning längs t.ex. Ridled Roslagen är du välkommen hit, hos oss kan du både få tillgång till sängplats för dig själv och en hage till din häst. Hagen ligger strax intill fastigheten (snäll granne som lånar ut) och under grässäsongen finns antagligen gräs, annars får du ta med eget hö.

Vi har två hästar Bliða frá Hlið som är 24 år och är en säker körhäst och Ljóstindra från Vela som är 4 år och är under inkörning. Med henne dröjer det nog ett tag innan hon får dra andra än mig. vill du läsa mer om hästar kan du titta på Sonias privata hemsida. Vill du finns möjlighet att följa med på en körtur i omgivningarna, vagnen är dock liten så det är bara en vuxen eller några barn som kan följa med.

Inte så långt från oss ligger turhästföretaget Alecks islandshästar. Som är ett mycket trevligt turhästföretag som gärna tar med dig på en tur i våra fina omgivningar.

Vårt hus ligger strax intill Svista stuteri som är en av Sveriges största stuterier av galopphästar. Här föds flera fina föl varje år och kanske kan man också få se när tävlingshästarna är i träning. I en av hagarna går också Värmlandsfår och ger ett pastoralt inslag. Gulsparvarna och andra fåglar ses och hörs ofta under rid- och körturerna eller promenaderna.